Zonnepanelen Friesland

Dé zonnepanelen installateur van Friesland

Met zonnepanelen van AVDuurzaam verlaag je direct je energierekening en ga je een duurzame toekomst tegemoet. Ook nu de salderingsregeling zal verdwijnen, blijven zonnepanelen een slimme investering. AVDuurzaam helpt bij het optimaliseren van de terugverdientijd. Wij focussen ons op de regio Friesland, maar werken ook aan PV-systemen in de andere noordelijke provincies. 

 • Verdien snel je zonnepanelen terug, ook zonder subsidie

 • Tot wel 25 jaar garantie op zonnepanelen, met optie om te verlengen

 • Gegarandeerd de laagste €/Wp-verhouding

Offerte aanvragen

Dé zonnepanelen installateur van Friesland

Snelle terugverdientijd door de laagste €/Wp verhouding

Zonnepanelen met de beste prijs/kwaliteit verhouding o.b.v. Tier 1 lijst van Bloomberg

friesland zonnepanelen

Onafhankelijk in energie met een zonnepanelen installateur in Friesland

Wil je kosten besparen en onafhankelijk worden van de fluctuerende energieprijzen? Kies dan voor Friese zonnepanelen van AVDuurzaam en neem de controle over je energierekening in eigen handen. AVDuurzaam is dé zonnepanelen installateur van Friesland en levert uitsluitend hoogwaardige Bloomberg’s Tier 1 zonnepanelen. Zelfs zonder de salderingsregeling is uw investering binnen 7 jaar terugverdiend.

Offerte aanvragen
zonnepanelen installateur friesland

Duurzaam en toekomstbestendig met zonnepanelen uit Friesland

Verlaag niet alleen je kosten, maar wees ook voorbereid op toekomstige duurzame apparaten. Profiteer van deskundig advies over het slim gebruiken van zonne-energie. Verminder je afhankelijkheid van onvoorspelbare energiemarkten. Laat je inspireren en neem de stap naar zelfvoorzienend wonen met de hulp van dé zonnepanelen leverancier van Friesland.

Offerte aanvragen

AVDuurzaam gaat verder wij leveren en installeren ook:

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Wat anderen zeggen over AVDuurzaam

“Op voorhand goed advies ontvangen van Jan Bergsma, samen met een overzichtelijke terugverdientijd. Strakke levertijd en montage die vlekkeloos verliep met deskundige (Nederlands) sprekende vakmensen. Een aanrader. ”

Sjouke Postma

Kortehemmen

friesland zonnepanelen

“AVDuurzaam heeft nu, augustus 2023, een uitbreiding gedaan aan ons bestaande systeem. Het bedrijf dat het destijds installeerde ging failliet en Jan Bergsma heeft al de bestaande problemen vakkundig opgelost. Een groot compliment voor de vlekkeloze installatie en de zeer nette medewerkers. Voor ons een verademing. Alles draait nu voor ons zorgeloos en wij zijn blij dat we dit betrouwbare bedrijf in ons netwerk hebben kunnen verwelkomen. Zo doorgaan!!”

Peter Plat

Zonnepanelen Friesland

“Zeer tevreden over de zonnepanelen van AVDuurzaam.nl. Zeer goede kennis van zaken en een keurige prijs.”

Freerk Bergsma

Kollum

zonnepanelen installateur friesland

“Keurig netjes en vakkundig geplaatst.”

Jillegerrit Kuipers

“Super blij mee zeer snelle service. Kan niet beter”

Gerrit B

“Goed geholpen door AVDuurzaam. Goeie kennis van zaken. Was fijn zaken doen!”

I Laan

” Zeer aan te raden!! Deskundigheid is geweldig en je kunt alles vragen, je wordt prima en uitgebreid geholpen. Prijs is prima en zeker marktconform en met de huidige energie tarieven verdien je het in ongeveer 2 jaar allemaal al terug. Montageploeg en elektricien enorm vriendelijk! 25 panelen met micro-omvormers geplaatst en in bedrijf gesteld in minder dan een dag.”

Jan Stuiver

“AV Duurzaam denkt mee met wat de klant wil. Er is veel mogelijk en Jan probeert je overal mee te helpen. We hebben een zeer goede ervaring met AVDuurzaam. Voor ons een echte aanrader voor andere zonnepanelen zoekers.”

W.H. van Zwieten

Kollum

zonnepanelen kopen friesland

Zonnepanelen met zekerheden

 • Dubbel besparen

  Bespaar op zonnepanelen én de energiekosten. Snelle terugverdientijd door de laagste €/Wp verhouding.

 • Unieke duurzame energieladder

  AVDuurzaam gaat verder door middel van een heldere 'energie ladder’.

 • Kwaliteit voorop

  Wij leveren uitsluitend zonnepanelen met de beste prijs/kwaliteit verhouding (Tier 1 lijst van Bloomberg).

 • Minimaal 25 jaar garantie

  Tot wel 25 jaar garantie op zonnepanelen (met optie om te verlengen).

 • Energiebeheer

  Inzicht in opgewekte energie, energieproductie en -gebruik.

 • Gecertificeerde experts

  Gekwalificeerde installateurs met actuele certificaten.

Offerte aanvragen

Stappenplan voor zonnepanelen in Friesland

AVDuurzaam helpt je kosten te besparen en energie-onafhankelijk te worden met hoogwaardige zonnepanelen in Friesland. Ons proces begint met een persoonlijk energieadvies en eindigt met duurzaam advies en onderhoud. Of je nu in Kollum woont of elders in Friesland, onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een optimale en veilige installatie. Neem de controle over je energierekening en profiteer van onze expertise en toegewijde service. Lees verder om alle stappen te ontdekken en de voordelen voor jezelf te ervaren.

 • Stap 1

  Persoonlijk energieadvies

  We beginnen met een persoonlijk gesprek om jouw energiedoelen te begrijpen. We analyseren jouw huidige energieverbruik en bespreken hoe zonnepanelen dit kunnen optimaliseren.

 • Stap 2

  Optimalisatie van jouw huidige energiegebruik

  AVDuurzaam kijkt mee naar jouw huidige energiegebruik en -installatie om te zien waar verbeteringen mogelijk zijn, zelfs voordat de panelen geplaatst worden.

 • Stap 3

  Installatie door gecertificeerde professionals

  Onze gekwalificeerde installateurs zorgen voor een veilige en efficiënte installatie van jouw zonnepanelensysteem, afgestemd op jouw woning en energiebehoefte.

 • Stap 4

  Duurzaam advies en Onderhoud

  Na de installatie blijft AVDuurzaam betrokken met duurzaam advies en onderhoud om de prestaties van jouw systeem te waarborgen en te zorgen voor een langdurige energiebesparing.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen kopen in Friesland

Hoe snel kan ik zonnepanelen terugverdienen?

Gemiddeld stellen wij je in staat om binnen 4 à 5 jaar jouw investering terug te verdienen. Wij werken met geavanceerde simulatieprogramma's om inzicht te geven in jouw persoonlijke opbrengsten per maand, jaar en de komende 25 jaar.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

90% van de daken is geschikt voor zonnepanelen. Of jouw dak geschikt is hangt af van dakoppervlakte, ligging en schaduwobjecten. Ons simulatieprogramma geeft antwoord op deze vraag.

Wat leveren de zonnepanelen op?

Per situatie en installatie zal dat verschillen. Om een goed voorbeeld te geven hanteren wij het volgende voorbeeld: Stel dat je 3600 kWh per jaar verbruikt en hiervoor 21 cent betaalt per kWh. Op jouw dak liggen 10 panelen van 380 Wattpiek = totaal 10x380 Wattpiek = 3800 Wattpiek. De panelen hebben een ideale ligging. Dan levert 3800 Wattpiek gemiddeld 3420 kWh per jaar aan zonnestroom. U levert minder terug dan je verbruikt dus de energiebelasting wordt gesaldeerd en ontvangt je dus de 3420 kWh x 21 cent terug = € 718,20 per jaar.

Hoe lang gaan de zonnepanelen mee?

Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. Wel neemt de opbrengst per jaar iets af. Voorheen was dit 0,4% per jaar. Tegenwoordig is de kwaliteit van de panelen beter en neemt de opbrengst per jaar minder snel af. Gaat er iets stuk? Dan kun je terugvallen op een uitgebreid garantiepakket. De omvormers leveren wij altijd met minimaal 10 jaar garantie, afhankelijk van type en merk.

Kan ik meewerken aan het installeren van de zonnepanelen?

Alles gaat in overleg. Het is mogelijk om zelf mee te werken aan de installatie van jouw zonnepanelen. Zo kun je zelf de panelen monteren en het aansluiten van de omvormer aan ons over laten. Maar het is ook mogelijk om zelf een kabel aan te brengen van meterkast naar de plek van de omvormer. In dat geval krijg je van ons de kabel die je zelf wegwerkt op de manier die jouw voorkeur geniet.

Is de salderingsregeling van toepassing op mijn zonnepanelen?

Zolang je niet meer teruglevert dan je opneemt, wordt de energiebelasting gesaldeerd. • Voor iedere kWh die je koopt van jouw energieleverancier betaal je ongeveer €0,07 aan de energieleverancier en €0,14 aan energiebelasting en duurzame opslag. Als je teruglevert krijgt je ongeveer €0,07 terug van de energieleverancier, maar ook de energiebelasting krijg je dan terug. In 2027 is het salderen van energiebelasting niet meer mogelijk.

Kan ik BTW terugkrijgen voor mijn zonnepanelen?

Vanaf 1 januari 2023 geldt er een BTW-nultarief voor zonnepanelen die op of in de buurt van woningen worden geïnstalleerd in Nederland. Dit betekent dat je geen BTW betaalt over de aanschaf en installatie van zonnepanelen, en dus ook geen BTW meer hoeft terug te vragen. Deze regeling maakt het proces eenvoudiger voor consumenten en elimineert de noodzaak om je als ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst voor de BTW-teruggave.

Kan ik zonnepanelen aanvragen voor een VVE of (zakelijke)grootverbruik aansluiting?

Ja, wij zijn bekend met alle vormen van energie opwekking en veilig aansluiten. VVE’s kunnen vaak gebruik maken van een eigen aansluiting en een (voordelige) zuivere teruglever-aansluiting van de netbeheerder. Daarnaast denken wij mee over veiligheid. Zonnepaneelkabels hebben namelijk speciale aandacht nodig in ruimtes die ook toegankelijk zijn voor bewoners, zoals van toepassing voor VVE's.

Wat is de kwaliteit van de zonnepanelen?

Wij leveren uitsluitend zonnepanelen uit de top van de wereldbekende Tier 1 lijst van Bloomberg. Dit is een lijst van zonnepaneel-producenten, gerangschikt op productiecapaciteit en op basis van de volgende criteria in Europees context: 1. Bankwaardigheid; projecten met deze panelen kunnen worden gefinancierd door Europese banken; 2. Legaliteit; deze panelen kunnen vrij worden geïmporteerd naar Europa; 3. Financiële gezondheid; producenten verwikkelt in een insolventieprocedure of faillissement worden van de lijst gehaald; 4. Technische conformiteit; de producenten beschikken over de nodige Europese certificaten (IEC, MCS, etc.).

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

De prijzen voor zonnepanelen kopen kunnen in de huidige roerige tijden niet gegarandeerd worden. AVDuurzaam heeft daarentegen wel een grote voorraad zonnepanelen die uit voorraad geleverd kunnen worden. AVDuurzaam adviseert om een offerte aan te vragen voor een eerlijke en actuele prijs.

Kan ik subsidie krijgen voor mijn zonnepanelen?

Er is helaas geen subsidie meer te verkrijgen op zonnepanelen voor particulieren. Toch kan het zijn dat hier en daar lokale subsidies worden verstrekt. Kijk eventueel op energiesubsidiewijzer.nl. Voor zakelijke verbruikers zijn er andere richtlijnen van toepassing. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zit je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op

Contact
duurzame energie specialist

De AVDuurzaam Energieladder

Waar moet ik beginnen met het verduurzamen van mijn woning? Laat je niet overweldigen door de complexe wereld van duurzame energie. Verduurzamen is een reis, geen sprint; doe het op jouw tempo en budget. Stabiele energieprijzen zijn geen garantie, maar een stapsgewijs plan voor energiebesparing wel. Ontdek hoe de AVDuurzaam Energieladder je kan begeleiden naar een duurzamer huis.

1. Energie besparen
2. Isolatie vaststellen
3. Warmtebronnen en afgifte
4. Energie opwekken 
5. Energie opslag en verkoop
6. Duurzaam leven
7. EV Laadpaal
energie besparen avduurzaam

1. Energie besparen (bewustwording)

“Energie die je niet gebruikt hoef je niet te gebruiken.” – Start met kleine maatregelen voor bewustwording en energiebesparing. Doe een inventarisatie van je verbruik en bereid je huis voor met een goede groepenkast voor toekomstige stappen.

 • Kleine maatregelen
  Begin met simpele, maar effectieve stappen zoals LED-verlichting en slimme thermostaten om direct energie en kosten te besparen.
 • Inventarisatie
  Analyseer je energieverbruik en ontdek waar je het meest kunt besparen. Elk huis is anders, dus een persoonlijke aanpak werkt het beste.
 • Fundatie (groepenkast)
  Zorg dat je huis klaar is voor de toekomst met een groepenkast die passen bij de aanpassingen, essentieel voor verdere duurzame ‘upgrades’. 
isolatie vaststellen avduurzaam

2. Isolatie vaststellen (maatregelen)

Verbeter je isolatie om energieverspilling in een ‘lek’ huis te voorkomen, een belangrijke stap ook voor een bedrijf gespecialiseerd in warmtepompen en zonne-energie.

 • Isoleren
  Houd warmte binnen en energierekeningen laag door goede isolatie van dak, muren en vloeren.
 • Ventileren
  Verse lucht is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Efficiënte ventilatiesystemen dragen bij aan energiebesparing én comfort. 
warmtepomp installateur friesland

3. Warmtebronnen en afgifte (vertrekpunt) 

Beoordeel je huidige warmteafgifte-apparaten en behoefte om de juiste warmtepomp te kiezen die bij je past.

 • Warmtepomp
  Stap over op een warmtepomp voor milieuvriendelijke verwarming en vermindering van CO2-uitstoot. Voordat we hier een voorstel in doen, kijken we naar de huidige warmteafgifte-apparaten én warmte behoeften in iedere ruimte van jouw woning. 
friesland zonnepanelen

4. Energie opwekken 

Overweeg zonnepanelen om zelf energie op te wekken, een logische vervolgstap na energiebesparing en efficiënt verwarmen.

 • Zonnepanelen
  Investeer in zonnepanelen om je eigen groene energie op te wekken en onafhankelijk te worden van traditionele energiebronnen. 
energie opslag avduurzaam

5. Energie opslag en verkoop

Met energieopslag kun je energie bewaren voor wanneer het nodig is of voor een goede prijs verkopen, een stap in de dynamische energiemarkt.

duurzaam leven avduurzaam

6. Duurzaam leven (ecologische levensstandaard)

Heb je alle stappen doorlopen, dan leef je al een stuk duurzamer. Blijf verspilling tegengaan en volg nieuwe ontwikkelingen voor een ecologische levensstandaard.

laadpaal avduurzaam

7. EV Laadpaal

Maak je duurzame reis compleet met een laadpaal voor je elektrische voertuig.