Zonnepanelen installateur friesland

Ontdek hoe je met AVDuurzaam's zonnepanelen niet alleen je energierekening verlaagt, maar ook een duurzame toekomst tegemoet gaat. Zelfs nu de salderingsregeling afneemt, blijven zonnepanelen een slimme investering met een terugverdientijd van slechts zeven jaar.

 • Snel terugverdient, ook zonder subsidie

 • Wordt minder afhankelijk van energieprijzen

 • Duurzaam en toekomstgericht

informatie aanvragen

Nuchter en eerlijk (ongevraagd) advies

Ons advies gaat verder dan zonnepanelen als product

Dé zonnepanelen installateur van Friesland

Onafhankelijk in energie

Kosten besparen en (gedeeltelijk) onafhankelijk van de stijgende energieprijzen worden? Stap nu over op zonnepanelen met AVDuurzaam en pak de controle over je energierekening. Zelfs zonder de salderingsregeling is de investering binnen 7 jaar terugverdiend dankzij de aanzienlijke prijsdaling van de panelen. 

informatie aanvragen

Duurzaam en toekomstbestendig

Verlaag bovendien niet alleen je kosten maar wees ook voorbereid op toekomstige duurzame apparaten. Laat je niet leiden door het narratief maar profiteer van deskundig advies in het slim gebruiken van zonne energie. Kies voor autonomie en verminder je afhankelijkheid van onvoorspelbare energiemarkten. Laat je inspireren door de veelgestelde vragen en neem de stap naar zelfvoorzienend wonen met AVDuurzaam.

informatie aanvragen

AVDuurzaam gaat verder wij leveren en installeren ook:

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Wat anderen zeggen over AVDuurzaam

Zeer tevreden over de zonnepanelen van AVDuurzaam.nl. Zeer goede kennis van zaken en een keurige prijs.

Freerk

Kollum

“Op voorhand goed advies ontvangen van Jan Bergsma, samen met een overzichtelijke terugverdientijd. Strakke levertijd en montage die vlekkeloos verliep met deskundige (Nederlands) sprekende vakmensen. Een aanrader. ”

Sjouke

Kortehemmen

AVDuurzaam heeft nu, augustus 2023, een uitbreiding gedaan aan ons bestaande systeem. Het bedrijf dat het destijds installeerde ging failliet en Jan Bergsma heeft al de bestaande problemen vakkundig opgelost. Een groot compliment voor de vlekkeloze installatie en de zeer nette medewerkers. Voor ons een verademing. Alles draait nu voor ons zorgeloos en wij zijn blij dat we dit betrouwbare bedrijf in ons netwerk hebben kunnen verwelkomen. Zo doorgaan!!

Peter Plat

AV Duurzaam denkt mee met wat de klant wil. Er is veel mogelijk en Jan probeert je overal mee te helpen. We hebben een zeer goede ervaring met AVDuurzaam. Voor ons een echte aanrader voor andere zonnepanelen zoekers.

Wiep

Kollum

Zekerheden van AVDuurzaam

 • Dubbel besparen

  Bespaar op zonnepanelen én de energiekosten. Snelle terugverdientijd door de laagste €/Wp verhouding

 • Unieke duurzame energieladder

  AVDuurzaam gaat verder door middel van een heldere energie ‘ladder’.

 • Kwaliteit voorop

  Zonnepanelen met de beste prijs/kwaliteit verhouding (Tier 1 lijst van Bloomberg)

 • Minimaal 25 jaar garantie

  Tot wel 25 jaar garantie op zonnepanelen (met optie om te verlengen)

 • Energiebeheer

  Inzicht in opgewekte energie, energieproductie en -gebruik

 • Gecertificeerde experts

  Gekwalificeerde installateurs met actuele certificaten.

informatie aanvragen

Onze Aanpak

Bij AVDuurzaam maken we de overstap naar zonne-energie makkelijk en duidelijk. Onze aanpak bestaat uit vier makkelijke stappen: van een eerste persoonlijk gesprek over jouw energiebehoefte, tot het slim gebruiken van energie thuis, de vakkundige installatie van je panelen en blijvende ondersteuning daarna. Zo zorgen we ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je eigen groene energie.

 • Stap 1

  Persoonlijk energieadvies

  We beginnen met een persoonlijk gesprek om jouw energiedoelen te begrijpen. We analyseren jouw huidige energieverbruik en bespreken hoe zonnepanelen dit kunnen optimaliseren.

 • Stap 2

  Optimalisatie van jouw huidige energiegebruik

  AVDuurzaam kijkt mee naar jouw huidige energiegebruik en -installatie om te zien waar verbeteringen mogelijk zijn, zelfs voordat de panelen geplaatst worden.

 • Stap 3

  Installatie door gecertificeerde professionals

  Onze gekwalificeerde installateurs zorgen voor een veilige en efficiënte installatie van jouw zonnepanelensysteem, afgestemd op jouw woning en energiebehoefte.

 • Stap 4

  Duurzaam advies en Onderhoud

  Na de installatie blijft AVDuurzaam betrokken met duurzaam advies en onderhoud om de prestaties van jouw systeem te waarborgen en te zorgen voor een langdurige energiebesparing.

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik zonnepanelen terugverdienen?

Gemiddeld stellen wij je in staat om binnen 4 à 5 jaar jouw investering terug te verdienen. Wij werken met geavanceerde simulatieprogramma's om inzicht te geven in jouw persoonlijke opbrengsten per maand, jaar en de komende 25 jaar.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

90% van de daken is geschikt voor zonnepanelen. Of jouw dak geschikt is hangt af van dakoppervlakte, ligging en schaduwobjecten. Ons simulatieprogramma geeft antwoord op deze vraag.

Wat leveren de zonnepanelen op?

Per situatie en installatie zal dat verschillen. Om een goed voorbeeld te geven hanteren wij het volgende voorbeeld: Stel dat je 3600 kWh per jaar verbruikt en hiervoor 21 cent betaalt per kWh. Op jouw dak liggen 10 panelen van 380 Wattpiek = totaal 10x380 Wattpiek = 3800 Wattpiek. De panelen hebben een ideale ligging. Dan levert 3800 Wattpiek gemiddeld 3420 kWh per jaar aan zonnestroom. U levert minder terug dan je verbruikt dus de energiebelasting wordt gesaldeerd en ontvangt je dus de 3420 kWh x 21 cent terug = € 718,20 per jaar.

Hoe lang gaan de zonnepanelen mee?

Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. Wel neemt de opbrengst per jaar iets af. Voorheen was dit 0,4% per jaar. Tegenwoordig is de kwaliteit van de panelen beter en neemt de opbrengst per jaar minder snel af. Gaat er iets stuk? Dan kunt je terugvallen op een uitgebreid garantiepakket. De omvormers leveren wij altijd met minimaal 10 jaar garantie, afhankelijk van type en merk.

Kan ik meewerken aan het installeren van de zonnepanelen?

Alles gaat in overleg met u. Het is mogelijk om zelf mee te werken aan de installatie van jouw zonnepanelen. Zo kunt je zelf de panelen monteren en het aansluiten van de omvormer aan ons over laten. Maar het is ook mogelijk om zelf een kabel aan te brengen van meterkast naar de plek van de omvormer. In dat geval krijgt je van ons de kabel die je zelf wegwerkt op de manier die jouw voorkeur geniet.

Is de salderingsregeling van toepassing op mijn zonnepanelen?

• Zolang je niet meer teruglevert dan je opneemt, dan wordt de energiebelasting gesaldeerd. • Voor iedere kWh die je koopt van jouw energieleverancier betaalt je ongeveer €0,07 aan de energieleverancier en €0,14 aan energiebelasting en duurzame opslag. • Als je teruglevert krijgt je ongeveer €0,07 terug van de energieleverancier, maar ook de energiebelasting krijgt je dan terug. • In 2031 is het salderen van energiebelasting niet meer mogelijk. • Van 2023 tot 2031 wordt het salderen ieder jaar 11% minder.

Kan ik BTW terugkrijgen voor mijn zonnepanelen?

Ja, de BTW die je betaalt over de aankoop en installatie van je zonnepanelen kun je als particulier terugvragen bij de Belastingdienst. Daarmee krijg je 21% van het totaalbedrag terug. Wij kunnen dit voor je regelen tegen de kostprijs van de accountant. je kunt dit ook zelf regelen, eventueel met jouw financieel adviseur.

Kan ik zonnepanelen aanvragen voor een VVE of (zakelijke)grootverbruik aansluiting?

Ja, wij zijn bekend met alle vormen van energie opwekking en veilig aansluiten. VVE’s kunnen vaak gebruik maken van een eigen aansluiting en een (voordelige) zuivere teruglever-aansluiting van de netbeheerder. Daarnaast denken wij mee over veiligheid. Zonnepaneelkabels hebben namelijk speciale aandacht nodig in ruimtes die ook toegankelijk zijn voor bewoners, zoals van toepassing voor VVE's.

Wat is de kwaliteit van de zonnepanelen?

Wij leveren uitsluitend zonnepanelen uit de top van de wereldbekende Tier 1 lijst van Bloomberg. Tier 1 is een lijst van zonnepaneel-producenten, gerangschikt op productiecapaciteit en op basis van de volgende criteria in Europees context: 1. Bankwaardigheid; projecten met deze panelen kunnen worden gefinancierd door Europese banken; 2. Legaliteit; deze panelen kunnen vrij worden geïmporteerd naar Europa; 3. Financiële gezondheid; producenten verwikkelt in een insolventieprocedure of faillissement worden van de lijst gehaald; 4. Technische conformiteit; de producenten beschikken over de nodige Europese certificaten (IEC, MCS, etc.).

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

De prijzen voor zonnepanelen kopen kunnen in de huidige roerige tijden niet gegarandeerd worden. AVDuurzaam heeft daarentegen wel een grote voorraad zonnepanelen die uit voorraad geleverd kunnen worden. AVDuurzaam adviseert om een offerte aan te vragen voor een eerlijke en actuele prijs.

Kan ik subsidie krijgen voor mijn zonnepanelen?

Er is helaas geen subsidie meer te verkrijgen op zonnepanelen voor particulieren. Toch kan het zijn dat hier en daar lokale subsidies worden verstrekt. Kijk eventueel op energiesubsidiewijzer.nl. Voor zakelijke verbruikers zijn er andere richtlijnen van toepassing. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zit je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op

Contact

De ‘AV-Duurzame Energieladder

Waar moet ik beginnen met het verduurzamen van mijn woning? Laat je niet overweldigen door de complexe wereld van duurzame energie. Verduurzamen is een reis, geen sprint; doe het op jouw tempo en budget. Stabiele energieprijzen zijn geen garantie, maar een stapsgewijs plan voor energiebesparing wel. Ontdek hoe de ‘AV-Duurzame Energieladder’ je kan begeleiden naar een duurzamer huis.

1. Energie besparen
2. Isolatie vaststellen
3. Warmtebronnen en afgifte
4. Energie opwekken 
5. Energie opslag en verkoop
6. Duurzaam leven
7. EV Laadpaal

1. Energie besparen (bewustwording)

“Energie die je niet gebruikt hoef je niet te gebruiken.” – Start met kleine maatregelen voor bewustwording en energiebesparing. Doe een inventarisatie van je verbruik en bereid je huis voor met een goede groepenkast voor toekomstige stappen.

 • Kleine maatregelen
  Begin met simpele, maar effectieve stappen zoals LED-verlichting en slimme thermostaten om direct energie en kosten te besparen.
 • Inventarisatie
  Analyseer je energieverbruik en ontdek waar je het meest kunt besparen. Elk huis is anders, dus een persoonlijke aanpak werkt het beste.
 • Fundatie (groepenkast)
  Zorg dat je huis klaar is voor de toekomst met een groepenkast die passen bij de aanpassingen, essentieel voor verdere duurzame ‘upgrades’. 

2. Isolatie vaststellen (maatregelen)

Verbeter je isolatie om energieverspilling in een ‘lek’ huis te voorkomen, een belangrijke stap ook voor een bedrijf gespecialiseerd in warmtepompen en zonne-energie.

 • Isoleren
  Houd warmte binnen en energierekeningen laag door goede isolatie van dak, muren en vloeren.
 • Ventileren
  Verse lucht is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Efficiënte ventilatiesystemen dragen bij aan energiebesparing én comfort. 

3. Warmtebronnen en afgifte (vertrekpunt) 

Beoordeel je huidige warmteafgifte-apparaten en behoefte om de juiste warmtepomp te kiezen die bij je past.

 • Warmtepomp
  Stap over op een warmtepomp voor milieuvriendelijke verwarming en vermindering van CO2-uitstoot. Voordat we hier een voorstel in doen, kijken we naar de huidige warmteafgifte-apparaten én warmte behoeften in iedere ruimte van jouw woning. 

4. Energie opwekken 

Overweeg zonnepanelen om zelf energie op te wekken, een logische vervolgstap na energiebesparing en efficiënt verwarmen.

 • Zonnepanelen
  Investeer in zonnepanelen om je eigen groene energie op te wekken en onafhankelijk te worden van traditionele energiebronnen. 

5. Energie opslag en verkoop

Met energieopslag kun je energie bewaren voor wanneer het nodig is of voor een goede prijs verkopen, een stap in de dynamische energiemarkt.

6. Duurzaam leven (ecologische levensstandaard)

Heb je alle stappen doorlopen, dan leef je al een stuk duurzamer. Blijf verspilling tegengaan en volg nieuwe ontwikkelingen voor een ecologische levensstandaard.

7. EV Laadpaal

Maak je duurzame reis compleet met een laadpaal voor je elektrische voertuig.