Airco installateur Friesland

Dé airco-installateur van Friesland

Met de airco's van AVDuurzaam geniet je direct van een comfortabel binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter. Onze hoogwaardige airco's zijn energiezuinig en milieuvriendelijk, perfect afgestemd op jouw behoeften. AVDuurzaam richt zich op de regio Friesland en de andere noordelijke provincies en biedt oplossingen op maat voor elk type woning.

 • Snelle en professionele installatie door F-gassen gecertificeerde monteurs

 • Optimaal rendement en lage energiekosten

 • Geschikt om te koelen én te verwarmen

Offerte aanvragen

Dé airco installateur van Friesland

Airco's van topmerken, geïnstalleerd door F-gassen gecertificeerde monteurs

Geen extra kosten voor bijv. het gebruik van een steiger of de aanleg van een 230/400 Volt voeding

Airco Friesland

Professionele installatieservice inclusief inbedrijfstelling

Wij bieden snelle en professionele ingebruikname van airconditioningsystemen en hybride/volledige elektrische warmtepompen. Als erkend specialist in Friesland, Groningen en Drenthe, garanderen wij installaties door F-gassen gecertificeerde monteurs, essentieel voor fabrieksgaranties. Onze deskundigheid omvat de nieuwste technologieën in klimaatregeling en koeltechniek, en we voldoen aan alle nationale en internationale installatievoorschriften.

Offerte aanvragen
Friesland Airco

AVDuurzaam: de airco-installateur van Friesland

AVDuurzaam is een BRL 100 en InstallQ erkende installateur en lid van Techniek Nederland. Airco’s en warmtepompen worden gevuld door F-gassen gecertificeerde monteurs om fabrieksgaranties te waarborgen. Wij bieden airco’s aan tegen dezelfde prijzen en installatiekosten als Klivago, zonder verborgen kosten, en installeert bij voorkeur het betrouwbare merk Panasonic. We investeren niet in een dure webwinkel, waardoor we concurrerende prijzen kunnen hanteren.

Offerte aanvragen

AVDuurzaam gaat verder wij leveren en installeren ook:

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Wat anderen zeggen over AVDuurzaam

“Op voorhand goed advies ontvangen van Jan Bergsma, samen met een overzichtelijke terugverdientijd. Strakke levertijd en montage die vlekkeloos verliep met deskundige (Nederlands) sprekende vakmensen. Een aanrader. ”

Sjouke Postma

Kortehemmen

friesland zonnepanelen

“AVDuurzaam heeft nu, augustus 2023, een uitbreiding gedaan aan ons bestaande systeem. Het bedrijf dat het destijds installeerde ging failliet en Jan Bergsma heeft al de bestaande problemen vakkundig opgelost. Een groot compliment voor de vlekkeloze installatie en de zeer nette medewerkers. Voor ons een verademing. Alles draait nu voor ons zorgeloos en wij zijn blij dat we dit betrouwbare bedrijf in ons netwerk hebben kunnen verwelkomen. Zo doorgaan!!”

Peter Plat

Zonnepanelen Friesland

“Zeer tevreden over de zonnepanelen van AVDuurzaam.nl. Zeer goede kennis van zaken en een keurige prijs.”

Freerk Bergsma

Kollum

zonnepanelen installateur friesland

“Keurig netjes en vakkundig geplaatst.”

Jillegerrit Kuipers

“Super blij mee zeer snelle service. Kan niet beter”

Gerrit B

“Goed geholpen door AVDuurzaam. Goeie kennis van zaken. Was fijn zaken doen!”

I Laan

” Zeer aan te raden!! Deskundigheid is geweldig en je kunt alles vragen, je wordt prima en uitgebreid geholpen. Prijs is prima en zeker marktconform en met de huidige energie tarieven verdien je het in ongeveer 2 jaar allemaal al terug. Montageploeg en elektricien enorm vriendelijk! 25 panelen met micro-omvormers geplaatst en in bedrijf gesteld in minder dan een dag.”

Jan Stuiver

“AV Duurzaam denkt mee met wat de klant wil. Er is veel mogelijk en Jan probeert je overal mee te helpen. We hebben een zeer goede ervaring met AVDuurzaam. Voor ons een echte aanrader voor andere zonnepanelen zoekers.”

W.H. van Zwieten

Kollum

zonnepanelen kopen friesland

Airco's met zekerheden

 • Hoge kortingen op A-merken

  Door slimme inkoopstrategieën biedt AVDuurzaam aanzienlijke kortingen op kwalitatieve airco-merken.

 • Geen verborgen kosten

  Eerlijke prijzen zonder extra kosten voor steigergebruik of installatie van een 230/400 Volt voeding.

 • Combinatiekorting

  €150 korting op de aanleg van een 230/400 Volt voeding bij gecombineerde installatiewerkzaamheden.

 • Gecertificeerde installaties

  Alle installaties worden uitgevoerd door F-gassen gecertificeerde monteurs, wat fabrieksgaranties waarborgt.

 • Transparantie en betrouwbaarheid

  Helderheid in kosten en procedures, zonder onverwachte uitgaven.

 • Lokale expertise

  Snelle en flexibele service in Friesland, Groningen en Drenthe door een lokale installateur.

Offerte aanvragen

Stappenplan voor airco’s in Friesland

AVDuurzaam helpt je kosten te besparen en comfort te verhogen met hoogwaardige airco’s in Friesland. Ons proces begint met een persoonlijk klimaatadvies en eindigt met duurzaam advies en onderhoud. Of je nu in Kollum woont of elders in Friesland, onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een optimale en veilige installatie. Neem de controle over je binnenklimaat en profiteer van onze expertise en toegewijde service. Lees verder om alle stappen te ontdekken en de voordelen voor jezelf te ervaren.

 • Stap 1

  Persoonlijk energieadvies

  We beginnen met een persoonlijk gesprek om jouw klimaatdoelen te begrijpen. We analyseren jouw huidige situatie en bespreken hoe een airco deze kan optimaliseren.

 • Stap 2

  Optimalisatie van jouw huidige energiegebruik

  AVDuurzaam kijkt mee naar jouw huidige energiegebruik en -installatie om te zien waar verbeteringen mogelijk zijn, zelfs voordat de airco geplaatst wordt.

 • Stap 3

  Installatie door gecertificeerde professionals

  Onze gekwalificeerde installateurs zorgen voor een veilige en efficiënte installatie van jouw aircosysteem, afgestemd op jouw woning en comfortbehoefte.

 • Stap 4

  Duurzaam advies en Onderhoud

  Na de installatie blijft AVDuurzaam betrokken met duurzaam advies en onderhoud om de prestaties van jouw systeem te waarborgen en te zorgen voor een langdurig comfort.

Veelgestelde vragen over airco's kopen in Friesland

Wat zijn de kosten van een airco-installatie?

De kosten variëren afhankelijk van het type airco en de specifieke installatievereisten van jouw woning. Voor een exacte prijs kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.

Hoe lang duurt de installatie?

Een standaard airco-installatie duurt meestal één tot twee dagen, afhankelijk van de complexiteit van het systeem en de installatievoorwaarden.

Bieden jullie garanties op de geïnstalleerde airco's?

Ja, AVDuurzaam biedt tot 10 jaar garantie op airco's van topmerken. De installatie wordt uitgevoerd door F-gassen gecertificeerde monteurs, wat ook fabrieksgaranties waarborgt.

Zijn er verborgen kosten?

Nee, AVDuurzaam hanteert transparante prijzen zonder verborgen kosten. Alle kosten, zoals voor steigergebruik en voedingsaansluitingen, worden vooraf duidelijk gecommuniceerd.

Welke merken airco's installeren jullie?

AVDuurzaam installeert voornamelijk airco's van betrouwbare merken zoals Panasonic, die bekend staan om hun duurzaamheid en efficiëntie.

Zit je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op

Contact
duurzame energie specialist

De AVDuurzaam Energieladder

Waar moet ik beginnen met het verduurzamen van mijn woning? Laat je niet overweldigen door de complexe wereld van duurzame energie. Verduurzamen is een reis, geen sprint; doe het op jouw tempo en budget. Stabiele energieprijzen zijn geen garantie, maar een stapsgewijs plan voor energiebesparing wel. Ontdek hoe de AVDuurzaam Energieladder je kan begeleiden naar een duurzamer huis.

1. Energie besparen
2. Isolatie vaststellen
3. Warmtebronnen en afgifte
4. Energie opwekken 
5. Energie opslag en verkoop
6. Duurzaam leven
7. EV Laadpaal
energie besparen avduurzaam

1. Energie besparen (bewustwording)

“Energie die je niet gebruikt hoef je niet te gebruiken.” – Start met kleine maatregelen voor bewustwording en energiebesparing. Doe een inventarisatie van je verbruik en bereid je huis voor met een goede groepenkast voor toekomstige stappen.

 • Kleine maatregelen
  Begin met simpele, maar effectieve stappen zoals LED-verlichting en slimme thermostaten om direct energie en kosten te besparen.
 • Inventarisatie
  Analyseer je energieverbruik en ontdek waar je het meest kunt besparen. Elk huis is anders, dus een persoonlijke aanpak werkt het beste.
 • Fundatie (groepenkast)
  Zorg dat je huis klaar is voor de toekomst met een groepenkast die passen bij de aanpassingen, essentieel voor verdere duurzame ‘upgrades’. 
isolatie vaststellen avduurzaam

2. Isolatie vaststellen (maatregelen)

Verbeter je isolatie om energieverspilling in een ‘lek’ huis te voorkomen, een belangrijke stap ook voor een bedrijf gespecialiseerd in warmtepompen en zonne-energie.

 • Isoleren
  Houd warmte binnen en energierekeningen laag door goede isolatie van dak, muren en vloeren.
 • Ventileren
  Verse lucht is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Efficiënte ventilatiesystemen dragen bij aan energiebesparing én comfort. 
warmtepomp installateur friesland

3. Warmtebronnen en afgifte (vertrekpunt) 

Beoordeel je huidige warmteafgifte-apparaten en behoefte om de juiste warmtepomp te kiezen die bij je past.

 • Warmtepomp
  Stap over op een warmtepomp voor milieuvriendelijke verwarming en vermindering van CO2-uitstoot. Voordat we hier een voorstel in doen, kijken we naar de huidige warmteafgifte-apparaten én warmte behoeften in iedere ruimte van jouw woning. 
friesland zonnepanelen

4. Energie opwekken 

Overweeg zonnepanelen om zelf energie op te wekken, een logische vervolgstap na energiebesparing en efficiënt verwarmen.

 • Zonnepanelen
  Investeer in zonnepanelen om je eigen groene energie op te wekken en onafhankelijk te worden van traditionele energiebronnen. 
energie opslag avduurzaam

5. Energie opslag en verkoop

Met energieopslag kun je energie bewaren voor wanneer het nodig is of voor een goede prijs verkopen, een stap in de dynamische energiemarkt.

duurzaam leven avduurzaam

6. Duurzaam leven (ecologische levensstandaard)

Heb je alle stappen doorlopen, dan leef je al een stuk duurzamer. Blijf verspilling tegengaan en volg nieuwe ontwikkelingen voor een ecologische levensstandaard.

laadpaal avduurzaam

7. EV Laadpaal

Maak je duurzame reis compleet met een laadpaal voor je elektrische voertuig.