laadpaal friesland

Dé laadpaal installateur van Friesland

Wij zijn dé laadpaal installateur van Friesland. Wij zijn een deskundige partner voor het installeren van laadpalen voor elektrische voertuigen. Met onze toewijding aan kwaliteit en service zorgen wij ervoor dat je laadpaal snel, efficiënt en betrouwbaar wordt geïnstalleerd. Ontdek waarom wij de beste keuze zijn voor laadpaalinstallaties in Friesland.

 • Hoogwaardige laadpalen van gerenommeerde merken

 • Geschikt voor thuis, op het werk of in een publieke ruimte

 • Veilige en vakkundige installatie door ervaren en gecertificeerde professionals

Offerte aanvragen

Dé laadpaal installateur van Friesland

Onze installaties worden aangepast aan uw specifieke situatie en wensen

Klantgerichte aanpak en snelle reactietijden

friesland laadpaal

Onafhankelijk opladen met een laadpaal installateur in Friesland

Wil je kosten besparen en onafhankelijk worden van de fluctuerende brandstofprijzen? Kies dan voor Friese laadpalen van AVDuurzaam en neem de controle over je laadkosten in eigen handen. AVDuurzaam is dé laadpaal installateur van Friesland en levert uitsluitend hoogwaardige laadoplossingen. Zelfs zonder subsidies is je investering snel terugverdiend.

Offerte aanvragen
laadpalen friesland

Duurzaam en toekomstbestendig met laadpalen uit Friesland

Verlaag niet alleen je kosten, maar wees ook voorbereid op de toekomst van elektrisch rijden. Profiteer van deskundig advies over het slim gebruiken van elektrische laadpalen. Verminder je afhankelijkheid van onvoorspelbare brandstofmarkten. Laat je inspireren en neem de stap naar duurzaam rijden met de hulp van dé laadpaal leverancier van Friesland.

Offerte aanvragen

Wat anderen zeggen over AVDuurzaam

“Op voorhand goed advies ontvangen van Jan Bergsma, samen met een overzichtelijke terugverdientijd. Strakke levertijd en montage die vlekkeloos verliep met deskundige (Nederlands) sprekende vakmensen. Een aanrader. ”

Sjouke Postma

Kortehemmen

friesland zonnepanelen

“AVDuurzaam heeft nu, augustus 2023, een uitbreiding gedaan aan ons bestaande systeem. Het bedrijf dat het destijds installeerde ging failliet en Jan Bergsma heeft al de bestaande problemen vakkundig opgelost. Een groot compliment voor de vlekkeloze installatie en de zeer nette medewerkers. Voor ons een verademing. Alles draait nu voor ons zorgeloos en wij zijn blij dat we dit betrouwbare bedrijf in ons netwerk hebben kunnen verwelkomen. Zo doorgaan!!”

Peter Plat

Zonnepanelen Friesland

“Zeer tevreden over de zonnepanelen van AVDuurzaam.nl. Zeer goede kennis van zaken en een keurige prijs.”

Freerk Bergsma

Kollum

zonnepanelen installateur friesland

“Keurig netjes en vakkundig geplaatst.”

Jillegerrit Kuipers

“Super blij mee zeer snelle service. Kan niet beter”

Gerrit B

“Goed geholpen door AVDuurzaam. Goeie kennis van zaken. Was fijn zaken doen!”

I Laan

” Zeer aan te raden!! Deskundigheid is geweldig en je kunt alles vragen, je wordt prima en uitgebreid geholpen. Prijs is prima en zeker marktconform en met de huidige energie tarieven verdien je het in ongeveer 2 jaar allemaal al terug. Montageploeg en elektricien enorm vriendelijk! 25 panelen met micro-omvormers geplaatst en in bedrijf gesteld in minder dan een dag.”

Jan Stuiver

“AV Duurzaam denkt mee met wat de klant wil. Er is veel mogelijk en Jan probeert je overal mee te helpen. We hebben een zeer goede ervaring met AVDuurzaam. Voor ons een echte aanrader voor andere zonnepanelen zoekers.”

W.H. van Zwieten

Kollum

zonnepanelen kopen friesland

Zekerheden van AVDuurzaam

 • AVDuurzaam gaat verder

  Wij denken niet alleen mee in producten die wij zelf verkopen, maar wij denken mee in het hele proces en geven inzicht.

 • Unieke duurzame energieladder

  AVDuurzaam loodst je door het complexe verduurzamingsproces met een helder stappenplan.

 • Duurzame partners en samenwerkingen

  Wij werken samen met erkende leveranciers en specialisten om hoogwaardige, duurzame oplossingen te bieden.

 • Duurzame partners en samenwerkingen

  Wij werken samen met erkende leveranciers en specialisten om hoogwaardige, duurzame oplossingen te bieden.

 • Duurzame partners en samenwerkingen

  Wij werken samen met erkende leveranciers en specialisten om hoogwaardige, duurzame oplossingen te bieden.

 • Duurzame partners en samenwerkingen

  Wij werken samen met erkende leveranciers en specialisten om hoogwaardige, duurzame oplossingen te bieden.

Offerte aanvragen

Onze aanpak voor de installatie van laadpalen

AVDuurzaam helpt je kosten te besparen en onafhankelijk te worden van stijgende brandstofprijzen met hoogwaardige laadpalen in Friesland. Ons proces begint met een persoonlijk laadadvies en eindigt met duurzaam advies en onderhoud. Of je nu in Kollum woont of elders in Friesland, onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een optimale en veilige installatie. Neem de controle over je laadkosten en profiteer van onze expertise en toegewijde service. Lees verder om alle stappen te ontdekken en de voordelen zelf te ervaren.

 • Stap 1

  Persoonlijk laadadvies

  We beginnen met een persoonlijk gesprek om jouw laadbehoeften te begrijpen. We analyseren jouw huidige energieverbruik en bespreken hoe een laadpaal dit kan optimaliseren, rekening houdend met jouw elektrische voertuig en rijgedrag.

 • Stap 2

  Optimalisatie van jouw energiehuishouding

  AVDuurzaam kijkt mee naar jouw huidige energiegebruik en -installatie om te zien waar verbeteringen mogelijk zijn. We zorgen ervoor dat jouw elektrische infrastructuur klaar is voor de installatie van de laadpaal en eventueel toekomstige uitbreidingen.

 • Stap 3

  Installatie door gecertificeerde professionals

  Onze gekwalificeerde installateurs zorgen voor een veilige en efficiënte installatie van jouw laadpaal, afgestemd op jouw woning of bedrijfspand en energiebehoeften. We zorgen ervoor dat de installatie voldoet aan alle wettelijke normen en richtlijnen.

 • Stap 4

  Duurzaam advies en onderhoud

  Na de installatie blijft AVDuurzaam betrokken met duurzaam advies en onderhoud om de prestaties van jouw laadpaal te waarborgen. We bieden doorlopende ondersteuning en updates om te zorgen voor een langdurige en optimale laadervaring.

Veelgestelde vragen over het laten installeren van een laadpaal in Friesland

Wat zijn de kosten voor het laten installeren van een laadpaal?

De kosten voor de installatie van een laadpaal kunnen variëren afhankelijk van het type laadpaal, de installatievereisten en eventuele aanvullende werkzaamheden zoals het leggen van kabels of het upgraden van de elektrische infrastructuur.

Kan ik subsidie krijgen voor de installatie van een laadpaal?

Ja, er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar voor het installeren van laadpalen. Deze kunnen variëren per gemeente en provincie. Het is raadzaam om bij je lokale overheid na te vragen welke subsidies beschikbaar zijn in Friesland.

Welke soorten laadpalen zijn er en welke is geschikt voor mij?

Er zijn verschillende soorten laadpalen, zoals reguliere AC-laadpalen en snelladers (DC). De keuze hangt af van uw specifieke behoeften, het type elektrische voertuig dat u heeft en uw laadsnelheidsvoorkeuren. Een deskundig advies kan helpen om de beste keuze te maken op basis van uw situatie.

Heb ik een aparte elektrische aansluiting/groep nodig voor een laadpaal?

In de meeste gevallen is een aparte elektrische aansluiting nodig om de laadpaal te installeren. Dit zorgt voor een veilige en efficiënte werking van de laadpaal en voorkomt overbelasting van het bestaande elektriciteitsnetwerk in je woning of bedrijf.

Hoe lang duurt het om een laadpaal te installeren?

De installatie van een laadpaal duurt meestal tussen de 2 en 4 uur, afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de specifieke omstandigheden van de locatie. Voorafgaand aan de installatie wordt vaak een inspectie uitgevoerd om de exacte benodigde tijd en werkzaamheden te bepalen.

Zit je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Contact
duurzame energie specialist

De AVDuurzaam Energieladder

Waar moet ik beginnen met het verduurzamen van mijn woning? Laat je niet overweldigen door de complexe wereld van duurzame energie. Verduurzamen is een reis, geen sprint; doe het op jouw tempo en budget. Stabiele energieprijzen zijn geen garantie, maar een stapsgewijs plan voor energiebesparing wel. Ontdek hoe de AVDuurzaam Energieladder je kan begeleiden naar een duurzamer huis.

1. Energie besparen
2. Isolatie vaststellen
3. Warmtebronnen en afgifte
4. Energie opwekken 
5. Energie opslag en verkoop
6. Duurzaam leven
7. EV Laadpaal
energie besparen avduurzaam

1. Energie besparen (bewustwording)

“Energie die je niet gebruikt hoef je niet te gebruiken.” – Start met kleine maatregelen voor bewustwording en energiebesparing. Doe een inventarisatie van je verbruik en bereid je huis voor met een goede groepenkast voor toekomstige stappen.

 • Kleine maatregelen
  Begin met simpele, maar effectieve stappen zoals LED-verlichting en slimme thermostaten om direct energie en kosten te besparen.
 • Inventarisatie
  Analyseer je energieverbruik en ontdek waar je het meest kunt besparen. Elk huis is anders, dus een persoonlijke aanpak werkt het beste.
 • Fundatie (groepenkast)
  Zorg dat je huis klaar is voor de toekomst met een groepenkast die passen bij de aanpassingen, essentieel voor verdere duurzame ‘upgrades’. 
isolatie vaststellen avduurzaam

2. Isolatie vaststellen (maatregelen)

Verbeter je isolatie om energieverspilling in een ‘lek’ huis te voorkomen, een belangrijke stap ook voor een bedrijf gespecialiseerd in warmtepompen en zonne-energie.

 • Isoleren
  Houd warmte binnen en energierekeningen laag door goede isolatie van dak, muren en vloeren.
 • Ventileren
  Verse lucht is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Efficiënte ventilatiesystemen dragen bij aan energiebesparing én comfort. 
warmtepomp installateur friesland

3. Warmtebronnen en afgifte (vertrekpunt) 

Beoordeel je huidige warmteafgifte-apparaten en behoefte om de juiste warmtepomp te kiezen die bij je past.

 • Warmtepomp
  Stap over op een warmtepomp voor milieuvriendelijke verwarming en vermindering van CO2-uitstoot. Voordat we hier een voorstel in doen, kijken we naar de huidige warmteafgifte-apparaten én warmte behoeften in iedere ruimte van jouw woning. 
friesland zonnepanelen

4. Energie opwekken 

Overweeg zonnepanelen om zelf energie op te wekken, een logische vervolgstap na energiebesparing en efficiënt verwarmen.

 • Zonnepanelen
  Investeer in zonnepanelen om je eigen groene energie op te wekken en onafhankelijk te worden van traditionele energiebronnen. 
energie opslag avduurzaam

5. Energie opslag en verkoop

Met energieopslag kun je energie bewaren voor wanneer het nodig is of voor een goede prijs verkopen, een stap in de dynamische energiemarkt.

duurzaam leven avduurzaam

6. Duurzaam leven (ecologische levensstandaard)

Heb je alle stappen doorlopen, dan leef je al een stuk duurzamer. Blijf verspilling tegengaan en volg nieuwe ontwikkelingen voor een ecologische levensstandaard.

laadpaal avduurzaam

7. EV Laadpaal

Maak je duurzame reis compleet met een laadpaal voor je elektrische voertuig.