Zonnepanelen Friesland logo wit
0511 76 47 55

De beste zonnepanelen installateur

Snelste terugverdientijd

Tot 25 jaar garantie

Inzicht in opgewekte energie

 • De beste zonnepanelen installateur

 • Snelste terugverdientijd

 • Met 25 jaar garantie

 • Inzicht in opgewekte energie

Nr. 1 warmtepompen specialist van Friesland

Comfortabel verwarmen met onze duurzame verwarmingssystemen
Informatie aanvragen
Hoge kwaliteit
warmtepompen

Wij leveren uitsluitend goedgekeurde kwaliteit warmtepompen met gekwalificeerde vakmannen.
Direct energie en kosten
besparen

Bespaar direct op de gas- en energierekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee
Verwarmingstechniek van de
toekomst

Direct klaar voor de toekomst met een duurzame warmtepomp als verwarmingssysteem.

Warmtepompen Friesland

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp. Zo kwamen er in Nederland in 2020 bijna 250.000 warmtepompsystemen bij.

Niet zonder reden, want de warmtepomp is een duurzaam en energiebesparend alternatief voor de standaard cv-ketel én in combinatie met de cv-ketel. Kortom: goed voor het milieu én de portemonnee!

De warmtepomp gebruikt namelijk hernieuwbare (geen fossiele) energie uit de lucht, aarde en grondwater en zet dit met behulp van elektriciteit om in warmte.   

Wil jij dus ook meer besparen op de energierekening en misschien zelfs de NOM (Nul op De Meter)? Start dan vandaag met warmtepomp kopen en installeren bij AVDuurzaam.nl.

Jan Bergsma AVDuurzaam.nl
Jan Bergsma
Oprichter AVDuurzaam.nl

Ontdek de voordelen van onze warmtepompen

Maximaal thuiscomfortGeniet het hele jaar door van comfortabel verwarmen in huis en (tap)water. Maar denk ook aan verkoeling in de warme zomerdagen.

De beste merk-warmtepompen Wij zijn bekend met iedere vorm van verwarmingssystemen en aansluitingen. Inclusief VVE's en zakelijk grootverbruik.

Persoonlijk advies Samen vinden we de perfecte oplossing voor warmtepomp. Eerlijk en onafhankelijk advies, volledig op maat naar uw situatie en wensen.

 • zonnepanelen friesland review 1zonnepanelen friesland reviews

  Wat anderen zeggen over onze zonnepanelen in Friesland

  “Op voorhand goed advies ontvangen van Jan Bergsma, samen met een overzichtelijke terugverdientijd. Strakke levertijd en montage die vlekkeloos verliep met deskundige (Nederlands) sprekende vakmensen. Een aanrader. ”
  Sjouke uit Kortehemmen
 • zonnepanelen friesland review 2zonnepanelen friesland reviews
  Zeer tevreden over de zonnepanelen van AVDuurzaam.nl. Zeer goede kennis van zaken en een keurige prijs.
  Freerk uit Kollum
 • zonnepanelen friesland reviews
  AV Duurzaam denkt mee met wat de klant wil. Er is veel mogelijk en Jan probeert je overal mee te helpen. We hebben een zeer goede ervaring met AVDuurzaam. Voor ons een echte aanrader voor andere zonnepanelen zoekers.
  Wiep uit Kollum

Start met comfortabel verwarmen met energie uit de natuur

Warmtepomp Friesland

Warmtepompen met de hoogste prijs/kwaliteit verhouding

Persoonlijk advies van deskundige experts

Gekwalificeerde vakmensen

Onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Tot wel x jaar garantie

Informatie aanvragen

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Welke warmtepomp heb ik nodig?
Welke warmtepomp heb ik nodig? Er zijn twee varianten als het gaat om warmtepompen. Allereerst hebben we de hybride warmtepomp, deze is te combineren met de cv-ketel. Daarnaast hebben we de all-electric warmtepomp, deze zorgt zelfstandig voor de verwarming van het huis, zonder hulp van de cv-ketel. Alle type warmtepompen zijn: lucht-water warmtepomp, hybride warmtepomp, bodem-water warmtepomp, water-water warmtepomp, ventilatie warmtepomp en lucht-lucht warmtepomp.
Kan ik subsidie krijgen voor het kopen van een warmtepomp?
Ja, ook vandaag de dag is het zeker mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van je warmtepomp. Dit is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Op de website van het RVO kun je de voorwaarden raadplegen voor de aanvraag van de subsidie.
Wat kost een warmtepomp?
Een warmtepomp kan al worden aangeschaft vanaf €4.000. De kosten zitten met name in de prijs van de warmtepomp zelf, de installatie ervan en de eventuele overige kosten.
Wat is de levensduur van een warmtepomp?
Afhankelijk van het type, merk en gebruik kan een warmtepomp zo’n 15 jaar mee. Daarmee gaan warmtepompen langer mee dan andere verwarmingstoestellen.
Wat zijn de nadelen van een warmtepomp?
Eigenlijk zijn er bijna geen nadelen te bedenken voor een warmtepomp. Wel is het zo dat de installatie ervan vaak specifieke kennis en ervaring vereist. Voor sommige werkzaamheden zijn er dan ook certificeringen nodig. Zorg daarom dat je altijd een expert raadpleegt voor de installatie van de warmtepomp. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp. En of je genoeg ruimte in huis hebt, de warmtepomp neemt namelijk wel iets meer ruimte in beslag.
Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?
Een warmtepomp is een milieu- en klimaatvriendelijke manier om te voorzien van verwarming en warm water. Zo is er bijvoorbeeld geen gasaansluiting of rookgasafvoer nodig, zijn de warmtepompen onderhoudsvriendelijk en daarmee ook nog eens duurzaam. Bovendien maakt een warmtepomp bijna geen geluid, ongeveer vergelijkbaar met een koelkast. Ook als het juist warmer wordt, en het huis niet te hoeven worden opgewarmd, dient de warmtepomp een functie. De warmtepomp is namelijk ook geschikt om warmere ruimtes juist koeler te maken.
chevron-down