waterpomp friesland

Dé warmtepomp installateur van Friesland

Ontdek hoe onze warmtepompen comfortabel en efficiënt verwarmen en bijdragen aan een duurzame, gasloze toekomst. Profiteer van gemiddeld 30% subsidie en bespaar maximaal op energiekosten.

 • Profiteer van subsidie-mogelijkheden

 • Ga voor een energiezuinige toekomst

 • Kies voor gasloos wonen en verwarmen

Offerte aanvragen

Dé warmtepomp installateur van Friesland

Uitgerust met de nieuwste techniek voor maximale energie-efficiëntie

uitgebreide klantenservice met persoonlijk advies op maat

warmtepomp installateur friesland

Energiezuinige toekomst met een warmtepomp installateur in Friesland

Kies voor een energiezuinige toekomst met een warmtepompinstallateur in Friesland. Onze deskundige installateurs bieden innovatieve en efficiënte warmtepompen die je energiekosten verlagen en het milieu sparen. Met persoonlijke service, professionele installatie en ondersteuning bij subsidies, helpen we je moeiteloos overstappen op duurzame energie. Samen bouwen we aan een groenere toekomst voor Friesland.
Offerte aanvragen
warmtepomp kopen friesland

De Friese warmtepomp specialist

Ontdek de expertise van een Friese warmtepompspecialist. Wij leveren geavanceerde topkwaliteit warmtepompen met een focus op duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ons team van ervaren specialisten zorgt voor een naadloze installatie en onderhoud, zodat je kunt genieten van een comfortabele, energiezuinige woning. Kies voor lokale expertise en laat ons je helpen bij de overstap naar duurzame energieoplossingen.

Offerte aanvragen

AVDuurzaam gaat verder wij leveren en installeren ook:

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis dui enim, rhoncus sit amet varius quis, maximus aliquam nunc. Aliquam hendrerit lacus eget metus vestibulum porttitor.

Wat anderen zeggen over AVDuurzaam

“Op voorhand goed advies ontvangen van Jan Bergsma, samen met een overzichtelijke terugverdientijd. Strakke levertijd en montage die vlekkeloos verliep met deskundige (Nederlands) sprekende vakmensen. Een aanrader. ”

Sjouke Postma

Kortehemmen

friesland zonnepanelen

“AVDuurzaam heeft nu, augustus 2023, een uitbreiding gedaan aan ons bestaande systeem. Het bedrijf dat het destijds installeerde ging failliet en Jan Bergsma heeft al de bestaande problemen vakkundig opgelost. Een groot compliment voor de vlekkeloze installatie en de zeer nette medewerkers. Voor ons een verademing. Alles draait nu voor ons zorgeloos en wij zijn blij dat we dit betrouwbare bedrijf in ons netwerk hebben kunnen verwelkomen. Zo doorgaan!!”

Peter Plat

Zonnepanelen Friesland

“Zeer tevreden over de zonnepanelen van AVDuurzaam.nl. Zeer goede kennis van zaken en een keurige prijs.”

Freerk Bergsma

Kollum

zonnepanelen installateur friesland

“Keurig netjes en vakkundig geplaatst.”

Jillegerrit Kuipers

“Super blij mee zeer snelle service. Kan niet beter”

Gerrit B

“Goed geholpen door AVDuurzaam. Goeie kennis van zaken. Was fijn zaken doen!”

I Laan

” Zeer aan te raden!! Deskundigheid is geweldig en je kunt alles vragen, je wordt prima en uitgebreid geholpen. Prijs is prima en zeker marktconform en met de huidige energie tarieven verdien je het in ongeveer 2 jaar allemaal al terug. Montageploeg en elektricien enorm vriendelijk! 25 panelen met micro-omvormers geplaatst en in bedrijf gesteld in minder dan een dag.”

Jan Stuiver

“AV Duurzaam denkt mee met wat de klant wil. Er is veel mogelijk en Jan probeert je overal mee te helpen. We hebben een zeer goede ervaring met AVDuurzaam. Voor ons een echte aanrader voor andere zonnepanelen zoekers.”

W.H. van Zwieten

Kollum

zonnepanelen kopen friesland

Warmtepompen met zekerheden

 • Subsidiemogelijkheden

  Geniet van aanzienlijke subsidies.

 • Persoonlijk afgestemd

  Maatwerk voor jouw woning.

 • Toekomstgerichte keuzes

  Duurzame energieladder voor stapsgewijze verduurzaming.

 • Hoge kwaliteit warmtepompen

  Uitsluitend goedgekeurde kwaliteit warmtepompen

 • Bespaar energie en kosten

  Bespaar direct op de gas- en energierekening.

 • Duurzaam comfort

  Comfortabel verwarmen zonder in te leveren op duurzaamheid.

Offerte aanvragen

Onze aanpak voor de installatie van warmtepompen

AVDuurzaam maakt de overgang naar warmtepompen eenvoudig en transparant. Ons stappenplan begeleidt je van een persoonlijk energieadvies tot aan duurzaam beheer na installatie.

 • Stap 1

  Persoonlijk energieadvies

  Elk traject start met een gesprek om jouw warmtebehoeften te begrijpen en jouw huidige energieverbruik te beoordelen.

 • Stap 2

  Energiehuishouding optimalisere

  We evalueren jouw situatie om te bepalen waar energie-efficiëntie verbeterd kan worden, voorafgaand aan de installatie van jouw warmtepomp.

 • Stap 3

  Professionele installatie

  Onze gecertificeerde experts installeren jouw warmtepomp vakkundig, afgestemd op jouw woning en energiebehoeften.

 • Stap 4

  Duurzame ondersteuning

  Ook na installatie biedt AVDuurzaam doorlopend advies en onderhoud om optimale prestaties en energiebesparing te garanderen.

Veelgestelde vragen over een warmtepomp kopen in Friesland

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Er zijn twee varianten als het gaat om warmtepompen. Allereerst hebben we de hybride warmtepomp, deze is te combineren met de cv-ketel. Daarnaast hebben we de all-electric warmtepomp, deze zorgt zelfstandig voor de verwarming van het huis, zonder hulp van de cv-ketel. Alle type warmtepompen zijn: lucht-water warmtepomp, hybride warmtepomp, bodem-water warmtepomp, water-water warmtepomp, ventilatie warmtepomp en lucht-lucht warmtepomp.

Kan ik subsidie krijgen voor het kopen van een warmtepomp?

Ja, ook vandaag de dag is het zeker mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van je warmtepomp. Dit is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Op de website van het RVO kun je de voorwaarden raadplegen voor de aanvraag van de subsidie.

Wat zijn nadelen van een warmtepomp?

Eigenlijk zijn er bijna geen nadelen te bedenken voor een warmtepomp. Wel is het zo dat de installatie ervan vaak specifieke kennis en ervaring vereist. Voor sommige werkzaamheden zijn er dan ook certificeringen nodig. Zorg daarom dat je altijd een expert zoals AVDuurzaam raadpleegt voor de installatie van de warmtepomp. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp. En of je genoeg ruimte in huis hebt. Een warmtepomp neemt namelijk wel iets meer ruimte in beslag.

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

Afhankelijk van het type, merk en gebruik kan een warmtepomp zo’n 15 jaar mee. Daarmee gaan warmtepompen langer mee dan andere verwarmingstoestellen.

Wat kost een warmtepomp?

Een warmtepomp kan al worden aangeschaft vanaf €4.000. De kosten zitten met name in de prijs van de warmtepomp zelf, de installatie ervan en de eventuele overige kosten.

Zit je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op

Contact
duurzame energie specialist

De AVDuurzaam Energieladder

Waar moet ik beginnen met het verduurzamen van mijn woning? Laat je niet overweldigen door de complexe wereld van duurzame energie. Verduurzamen is een reis, geen sprint; doe het op jouw tempo en budget. Stabiele energieprijzen zijn geen garantie, maar een stapsgewijs plan voor energiebesparing wel. Ontdek hoe de AVDuurzaam Energieladder je kan begeleiden naar een duurzamer huis.

1. Energie besparen
2. Isolatie vaststellen
3. Warmtebronnen en afgifte
4. Energie opwekken 
5. Energie opslag en verkoop
6. Duurzaam leven
7. EV Laadpaal
energie besparen avduurzaam

1. Energie besparen (bewustwording)

“Energie die je niet gebruikt hoef je niet te gebruiken.” – Start met kleine maatregelen voor bewustwording en energiebesparing. Doe een inventarisatie van je verbruik en bereid je huis voor met een goede groepenkast voor toekomstige stappen.

 • Kleine maatregelen
  Begin met simpele, maar effectieve stappen zoals LED-verlichting en slimme thermostaten om direct energie en kosten te besparen.
 • Inventarisatie
  Analyseer je energieverbruik en ontdek waar je het meest kunt besparen. Elk huis is anders, dus een persoonlijke aanpak werkt het beste.
 • Fundatie (groepenkast)
  Zorg dat je huis klaar is voor de toekomst met een groepenkast die passen bij de aanpassingen, essentieel voor verdere duurzame ‘upgrades’. 
isolatie vaststellen avduurzaam

2. Isolatie vaststellen (maatregelen)

Verbeter je isolatie om energieverspilling in een ‘lek’ huis te voorkomen, een belangrijke stap ook voor een bedrijf gespecialiseerd in warmtepompen en zonne-energie.

 • Isoleren
  Houd warmte binnen en energierekeningen laag door goede isolatie van dak, muren en vloeren.
 • Ventileren
  Verse lucht is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Efficiënte ventilatiesystemen dragen bij aan energiebesparing én comfort. 
warmtepomp installateur friesland

3. Warmtebronnen en afgifte (vertrekpunt) 

Beoordeel je huidige warmteafgifte-apparaten en behoefte om de juiste warmtepomp te kiezen die bij je past.

 • Warmtepomp
  Stap over op een warmtepomp voor milieuvriendelijke verwarming en vermindering van CO2-uitstoot. Voordat we hier een voorstel in doen, kijken we naar de huidige warmteafgifte-apparaten én warmte behoeften in iedere ruimte van jouw woning. 
friesland zonnepanelen

4. Energie opwekken 

Overweeg zonnepanelen om zelf energie op te wekken, een logische vervolgstap na energiebesparing en efficiënt verwarmen.

 • Zonnepanelen
  Investeer in zonnepanelen om je eigen groene energie op te wekken en onafhankelijk te worden van traditionele energiebronnen. 
energie opslag avduurzaam

5. Energie opslag en verkoop

Met energieopslag kun je energie bewaren voor wanneer het nodig is of voor een goede prijs verkopen, een stap in de dynamische energiemarkt.

duurzaam leven avduurzaam

6. Duurzaam leven (ecologische levensstandaard)

Heb je alle stappen doorlopen, dan leef je al een stuk duurzamer. Blijf verspilling tegengaan en volg nieuwe ontwikkelingen voor een ecologische levensstandaard.

laadpaal avduurzaam

7. EV Laadpaal

Maak je duurzame reis compleet met een laadpaal voor je elektrische voertuig.